2014. jan 23.

Tervek 2014-re

írta: b.fruzsi
Tervek 2014-re

Ígértem, hogy lesz egy összefoglalás arról, hogy milyen célkitűzések vannak az idei évre. Utaltam arra is korábban, hogy eredetileg csak egy sík és egy terep félmaratont futottam volna 2014-ben, ezzel azonban nem elégedtem meg, és jóval nagyszabásúbb babérokra törnék.

Az idei évi célverseny nem titkoltan a 2014. május 31-én megrendezésre kerülő Ultrabalaton lesz! A testvérem a szülés után kb. 6 héttel keresett meg az ötlettel, és noha nem mondtam egyből igent, szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy vajon képes lennék-e rá. Nem sokat teketóriáztam, így már másnap rábólintottam a versenyre (most már tutiszáz, hogy nem vagyok normális), így párosban Kilométerkövek néven vágunk neki a – mondhatjuk hogy embert próbáló – 212 km-nek. Végülis csak egyetlen körről van szó! :-)

Az Ultrabalatonon felbuzdulva döntöttem úgy, hogy akkor miért is ne futnék egy tavaszi maratont valahol, így legalább van egy viszonylag közeli verseny, ami edzésre sarkall. És hát valljuk be őszintén: ha május végén 100 körüli km-t futnék, ehhez már simán kell mennie egy tavaszi maratonnak. A választásom a debreceni Rotary maratonra esett. Két éve már indultam volna ezen a versenyen, csak sajnos betegség miatt nem tudtam részt venni rajta. A Rotary-val valahogy mindig megjártam eddig. Három éve félmaratont futottam meglehetősen gyatra eredménnyel, szintén betegség miatt. Két éve azért már volt eszem, hogy el sem indultam. Idén remélem másképp lesz, mindenesetre egy utolsó esélyt még kap a verseny nálam!

A felkészülési időszakba szívesen beillesztenék egy terepversenyt is. A T50 – amely az UB előtt 3 héttel kerül megrendezésre – mindig is a szívem csücske volt, így idén, ha minden összejön, nem fogom kihagyni.

Igyekszem majd hétről hétre bemutatni, hogy hol tartok éppen, a nyilvánosság talán segít majd abban, hogy koncentráltabban tudjam csinálni az edzéseket, most nincs idő ugyanis a lazsálásra. Magától értetődően le kellene adni még pár kilót, ugyanis még mindig elég nehéz vagyok, de remélem, hogy a súlytöbblettől az edzések, meg a kaja odafigyelés révén szép lassan megszabadulok majd.

Az év második felétől pedig már ismét a családunk létszámának gyarapítása kerül majd célkeresztbe, semmi verseny, csak keresztedzés. :-)

Nagyjából ennyi, to be continued... :-)

Szólj hozzá