2012. feb 17.

Vár Boldogkővár...

írta: Belus Tamás
Vár Boldogkővár...

A hétvégén eljön az igazság pillanata! Hosszú idő után együtt futunk Fruzsival a Zemplénben a tervek szerint Regécről Boldogkőváralján át Erdőbényére. Sajnos az erdei utak a hó miatt még mindig nem futhatóak, ezért újra műutas pályát kellett keresnünk (fujj). Na mindegy. Maradjunk annyiban hogy marhára várjuk a tavaszt. Nincs attól jobb mikor 40-50 km-et futhatsz úgy, hogy még villanyvezetéket sem látsz, nemhogy aszfaltot meg embereket.

Szóval Regéc-Erdőbénye nyugati útvonal. A táv 34 km, a szintemelkedés meg úgy 400 m körül lehet (majd a vasárnapi képes beszámolóban pontosítok). Megmásszuk a Regécről Fony felé vezető emelkedőt, leereszkedünk Fonyba és (ez nem lesz olyan szórakoztató - autók, szél, kutyák, aáájájjj) Korláton át felfutunk Boldogkővárba. Egy kis frissítés, fotózás a Hernád völgyének legszebb erősségén és nyomás tovább az Aranyos-patak völgyébe. Ez az egyik kedvenc műutam a Zemplénben (autóval elég rázós a pár évvel ezelőtti árvíz miatt), végig sunyin emelkedik a vége pedig a szerpentinnel elég meredek. A nyeregről pedig már látszik is Bénye a két templomtoronnyal meg a Mulató-heggyel.

Fruzsi nagyon keményen készül az utóbbi időben és nagyon durva időket is fut a hideg a szél és a hó ellenére, úgyhogy remélem fogom tudni vele tartani a lépést. A hazai pálya előnyében azért bízhatok (bár ezt a távot még pont így nem futottam, de a részeit így-úgy igen) Persze nem verseny lesz (remélem) de az arcokra úgyis kiül az állapot. Bízom benne, hogy nem égek le a hugi előtt.

Szerintetek?

UPDATE! Úgy tűnik Regéc-Boldogkőváralja-Regéc útvonal lesz a befutó Mogyoróskai kitérővel mindkét irányban! 

Ez hosszabb jóval egy kicsit kevesebb szinttel mint terveztük. Majd beszámolok, hogy végül mi lett!

T.

 

Szólj hozzá

zemplén boldogkővár